Barnehjemmet på Misjonssenteret

Misjonssenteret

Barnehjemmet på Misjonssenteret

Det første vi bygde på eiendommen var ett hus for jenter og ett hus for guttene. Januar 2018 så  kom de første 16 barna og flytta inn på senteret. Vi har nå over 80 barn som bor på senteret og  har fått en trygg og god plass å bo. Vi har to mannlige lærere som bor med guttene og så har vi  husmor som bor med jentene.  

Barna kommer fra ett stort område og her på senteret så får de 4 måltider med mat om dagen, de  har ei egen seng og det er toaletter og dusjer på hvert av hjemmene. Mange av barna hadde ikke  hatt såpe på kroppen eller sko på føttene da de kom til senteret, så deres hverdag og liv har fått  en stor forandring.  

Vi er per definisjon en kostskole idag, søknaden for å få omsorgsansvaret for barna er hos  myndighetene, og slikt tar tid i Kenya. De som har greie på dette mener vi får godkjenningen fordi  barna som bor hos oss har i hovedsak mistet en eller begge foreldrene. Så nå bor de og går på  skole i 3 måneder, og så er de hjemme 1 måned, og slik går det gjennom året.  

Barna kommer fra ett stort område og vi samarbeider med lokale menigheter for å se til at barna  har det bra. Vi følger også opp barna så godt vi kan med å ha kontakt med de som er ansvarlige  for barna mens de er hjemme.  

Hvert barn har en fadder som betaler en sum per måned som gir barnet dekning for mat og og  det som trengs for skolegang og ellers det som trengs. Ønsker du å bli en fadder, så kan du ta  kontakt med oss via kontaktskjema på websiden.